Články » Prázdninová pohlednice

Prázdninová pohlednice

Že mají papírové pohlednice odzvoněno? To není tak jednoznačné. V průběhu letních prázdnin jste mohli sledovat, jak postupně zaplňují dětské oddělení Městské knihovny Louny. Ta pro své malé návštěvníky připravila na léto akci „Prázdninová pohlednice.“ Děti měly za úkol ze svých prázdninových cest poslat do knihovny pohled. Motivací k poslání pozdravu, kromě radosti knihovníků, byla i přislíbená odměna za zajímavé pohlednice a vzkazy.

Letní prázdniny jsou za námi a je tedy na místě hodnocení. Přišla spousta krásných snímků z Čech i ze zahraničí. Krkonoše, Slapská přehrada, Brno, Karlovy Vary, Pardubice, Točník,… to je jen výběr několika českých destinací. Pohledy nás však přenesly i do Chorvatska, Řecka, Švýcarska či na Nový Zéland. Na některých byli dokonce vyfotografováni jejich odesílatelé. Holky a kluci měli prázdniny opravdu nabité - hrady, zámky, města, lesy, mořský svět, zážitkový sience park,… Nadhodnotou části pohlednic byla rozličná razítka. Nejvíce ceněna však byla ta z místních knihoven (a to i zahraničních!). Někteří popustili uzdu fantazii a svůj prázdninový pozdrav dokonce zveršovali. Že knihovna patří do života dětí, dokazuje i pět pozdravů od jednoho čtenáře.

Došlé pohlednice dělaly radost všem celé léto. Nyní knihovna zve jejich odesílatele, aby si přišli do dětského oddělení pro malé poděkování.

Jana Hrbková