Články » V lounské knihovně se soutěžilo

V lounské knihovně se soutěžilo

Páteční odpoledne 10. listopadu patřilo v Městské knihovně Louny především školákům. Vrcholilo zde finálové kolo Velkého vědomostního zápolení. Jedná se o přátelské klání v oblasti literatury, kultury a významných osobností se zaměřením na lounský region.

Již šestnáctým rokem lounská knihovna připravuje Velké vědomostní zápolení. Děti se účastní ve dvou kategoriích – 4. + 5. třída a 2. stupeň ZŠ a jemu odpovídající ročníky víceletých gymnázií. Knihovnice se tímto způsobem snaží děti, rodiče i pedagogy upozornit na nově vycházející knižní tituly, či na knihy, které nemusí hned na první pohled zaujmout. Nedílnou součástí je i několik otázek týkajících se zajímavostí i historie Loun a jejich blízkého okolí. Děti své dovednosti poměřují ve dvoučlenných týmech. Z prvního kola, které probíhá formou písemného testu, do finále postupuje v každé kategorii pět týmů s nejvyšším počtem bodů. Finále probíhá za účasti veřejnosti. V letošním roce byly síly všech týmu hodně vyrovnané a výsledek je následující:

kategorie 4. + 5. třída

1. ZŠ J. A. Komenského – Hanele Petra Hájková, Frances Mia Hájková

2. ZŠ J. A. Komenského  - Mia Svatošová, Eva Fůsová

3. ZŠ Peruc – Eva Vanická, Nikala Kolros

4. ZŠ Školní – Aneta Kunzová, Barbora Janečková

5. ZŠ Peruc – Anna Vanická, Jiří Lávic

kategorie 2. stupeň ZŠ

1. ZŠ Peruc – Jiří Křížek, Matouš Blažek

2. ZŠ J. A. Komenského – Adam Kůrka, David Martinovský

3. ZŠ Školní – Kateřina Plíšková, Adam Uhlíř

4. ZŠ P. Holého – Viktorie Peroutková, Natálie Pokorná

5. ZŠ Školní – Lucie Hegrová, Karolína Khýnová

Všem soutěžícím gratulujeme a těšíme se na další setkání v lounské knihovně.

Velké poděkování patří těm, kteří akci podpořili sponzorskými dary - nakladatelství Host, Zoopark Chomutov, Caffé Bellagio, cukrárna Fragoloso, Lounská správa sportovních areálů, Lounská správa plaveckých areálů, zámek Nový hrad Jimlín, Servis Hamas, Fitness Studio Hofmannovi, Informační centrum Louny a Lounští Lounským.

Jana Hrbková